2013. november 12., kedd

Sajtótájékoztató

2013. november 12.

A Marczibányi Téri  Művelődési Központban  útjára indult a 7. Szemle

Még mielőtt a hivatalos rész elkezdődött fellógtam az emeletre, ahol a Kolibri Színház 'Együtt növünk fel…' c. kiállítása látható.
 OROSZ KLAUDIA rendezésében
A Kolibri Stúdiósai egy kis bábos játékot is előadnak majd a megnyitó után, de én itt megmutatom

Gyermekjátékok c. előadásból láttunk részleteket
_________________________

A kisteremben zajlott a hivatalos megnyitó ünnepség
A "falon" Rumi László a zsűri egyik tagja videón küldte el üzenetét. Ő is, mint mindenki az értékek fontosságáról beszélt.
Rumi László videóüzenete:


képek a facebook oldalon

JUSZCÁK ZSUZSA szervező, koordinátor nyitotta meg a sajtótájékoztatót. Köszöntötte a megjelenteket.
Visszaemlékezett a 0. szemlére. 1998 -ban történt. A jelenlegi Szemletanács tagjai, Szakall Judit, Kaposi László és Sándor L. István bábáskodtak a születésnél.   Alternatív Gyerekszínházak Háza. Így nevezték el.


Ezután a Marczibányi Téri Művelődési Központ igazgatója, DOLHAI ISTVÁN mondta el mennyire örül, hogy végül is sikerült a Szemlét megrendezni

Szakall Judit hozzászólásában kiemelte, hogy nagyon sokféle műfajban készülnek előadások a csecsemőszínháztól az osztályteremszínházig, és remekek. 
Nagyon fontosnak tartja a fiatalok jelenlétét. Egyre több kiválóan felkészült, jó bábos, jó színész jelenik meg a színpadon és ez nagyon jó. Kiváló rendezők, tervezők munkáit láthatjuk, akik éppenhogy végeztek az egyetemen.

Szakall pár fontos mondata:





Novák János az Assitej Magyar Központjának elnöke és a Kolibri Gyermek és Ifjúsági Színház igazgatója. Hozzászólásában elmondta milyen programokkal szerepel a díszvendég a Szemlén. Kiderült, hogy zsűrielnöknek kérték fel, de egy közeli premier miatt ezt nem tudta vállalni. Megtudjuk azt is, hogy idén két ÜVEGHEGY díjat osztanak, mert olyan jelentős ifjúsági előadásokat láthatunk, hogy szükséges volt a gyerek és ifjúsági kategóriát kettéválasztani. 

Néhány gondolatát idézem fel a gyerekszínházak szerepéről







Ezután hivatalosan is megnyílt a kiállítás


_____________________________________

Makofka Tünde sajtóreferens összefoglalója ITT

Hétfőn kezdődik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése