2013. november 11., hétfő

A KOLIBRI Színház a SZEMLE díszvendége.

Mit jelent ez?
A Kolbiri Színház közleményéből idézünk:


"Mára már a Kolibri tudhatja magáénak a legnagyobb gyerekszínházi és ifjúsági színházi repertoárt az országban. Mi kínáljuk a legtöbb előadáshoz kapcsolódó színházi nevelési és színházolvasó programot. Erre büszkék vagyunk. De meg kell jegyeznem, még számos kitűnő gyerekszínházi formáció működik Magyarországon, amelyek az elmőlt években saját művészi arculatot teremtettek. Miközben konkurensek vagyunk, nagyon jól ki is egészítjük egymást. Ma már egyre többen felismerik a gyerekkor értékét, s ezzel együtt talán a mi munkánkat is kezdik jobban megbecsülni" - fogalmazott Novák János.
A Kolibri Színház három előadással képviselteti magát a rendezvényen, november 23-án. Elsőként új csecsemőszínházi produkciójukat, a Pont, pont vesszőcskét  játsszák, amelyben három színész, Tisza Bea, Czupi Dániel és Ruszina Szabolcs csupán agyaggal és faágakkal mesélnek a legkisebbeknek a világ keletkezéséről, a két anyag tulajdonságairól.
Ezt követi a Pinocchio, azaz volt egyszer egy fadarab   amely műfaji meghatározása szerint 'kisopera egy színészre és egy klarinétra'. A darab, amelyet nyolc éves kortól ajánlanak, többek között arra keresi a választ, hogy miről ismerszik meg a hazug ember, ki az a Kékhajú lány, és mi kell ahhoz, hogy egy fabábú igazi kisfiúvá válhasson. Pinocchio szerepét Rozmán Lajos, generációja egyik legkitűnőbb klarinét-művésze alakítja, Gepettoként pedig Mult István a Kolibri Színház alapító tagja látható.
Színre kerül még Mészáros Tamás, Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid szereplésével a Helló, náci! című ifjúsági produkció, amelyben egy verekedésért őrizetbe vett tizenéves neonáci és egy feketemunkás lengyel fiatal néz szembe egymással és várja sorsának jobbra fordulását egy őrszobán.

A szemle a Kolibri történelmét is megidézi az 'Együtt növünk fel…' című tárlattal, melynek fényképei, díszlettervei, jelmezei 21 év színházi pillanatait sűrítik, és betekintést engednek a színház rejtett zugaiba is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése